Головна » 2016 » Травень » 26 » Творча делегація Олександрівського району прийняла участь у XXV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Калиновий спів"
10:45
Творча делегація Олександрівського району прийняла участь у XXV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Калиновий спів"

  22 травня у Кіровограді відбувся 25-й ювілейний Всеукраїнський фестиваль вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів», який зібрав цьогоріч лише найкращі колективи та окремих виконавців-учасників цього пісенного дійства за усі минулі 25 років. Серед кращих були і представники нашого району: народний аматорський хор «Тясмин», вокальне чоловіче тріо районного будинку культури, Аліна Пехотіна. Під час відкриття ювілейного фестивалю його засновниця та Берегиня заслужений працівник культури України Валентина Пращур звертаючись до присутніх сказала:

- Говорю від всіх тих, хто плекав "Калиновий спів", хто недосипав ночі, хто писав пісні, хто вишивав вишиванку. "Калиновий спів" пройшов такий прекрасний шлях. З кожним роком "Калиновий спів" стає ще кращим. 25 років калинових ми тримаємось гідно і на сьогодні це дуже сильний патріотичний рух.

 Значимість фестивалю підкреслювала і присутність на ньому перших очільників області: голови Кіровоградської ОДА С. Кузьменка, голови обласної ради О. Чорноіваненка, директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини  ОДА В. Животовської. Яскравим фактом згуртованості українців була і участь колективів з усіх куточків України: ансамбль «Камертон» з Добропільського району Донецької області, хоровий колектив з Чечельницького району Вінницької області, вокальне тріо з Звенигориодського району Черкаської області, міста Рубіжне Луганської області, Борщагівського району Тернопільської області, з Жовтих Вод Дніпропетровської області.

 Делегацію Олександрівського району на фестивалі очолював перший заступник голови Олександрівської РДА А. Каражбей. Творча делегація наших земляків була визнана однією з кращих під час представлення районів, у творчому представленні були задіяні хор «Тясмин», дитячий зразковий хореографічний колектив «Зодіак», чоловіче вокальне  тріо РБК. Присутні зустріли наших аматорів шквалом оплесків, які не стихали протягом усього виступу. Делегацію нагороджено Дипломом  та пам’ятним знаком за багаторічну участь у фестивалі. Такі ж відзнаки отримали і народний аматорський хор «Тясмин» та тріо районного будинку культури.

  Учасники фестивалю з Олександрівщини, дирекція районного будинку культури, відділ культури РДА щиро вдячні за сприяння в організації поїздки на фестиваль голові спілки вірмен України у Кіровоградській області Тіграну Хачатряну, начальнику управління АПК Валерію Скрипнику, начальнику відділу освіти РДА Сергію Тимку, директору ХПП «Фундукліївське» Василю Зеленьку, усім клубним працівникам Олександрівщини.

Віктор Шевченко

Переглядів: 295 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar